Днес, изпълняващият длъжността кмет на район „Южен“ – г-н Димчо Петров и представители на администрацията на района посетиха  УМБАЛ „Св. Георги“  и връчиха на проф. Иван Иванов – началник на Клиниката по педиатрия и председател на организационния комитет на дарителската кампания,  събраните средства от училищата на територията на район „Южен“ през първия учебен ден. Те се включиха в дарителската кампания „Най – доброто за нашите деца и онкоболни“ за набиране на средства за строителство на нов корпус на територията на база 2, бул. „Пещерско шосе“ № 66.

„Това е една от най – големите дарителски кампании, проведени през последните години в гр. Пловдив. Каузата е добра, защото няма нищо по-ценно от децата на България. Радвам се, че толкова много деца и техните родители, се включиха по време на откриването на учебната година“ – сподели Димчо Петров. Кампанията продължава, поради желанието на родители на ученици за индивидуални дарения по обявената банкова сметка.

Всеки, който желае да помогне за построяването на нова болнична сграда, в която малките пациенти да се чувстват добре, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS KLINIKA или по сметка: УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, IBAN: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.