Днес кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, заедно с част от екипа му, съвместно с Фармацевтичната компания „Bestamed“, дадоха старт на есенната залесителна акция в района. Засадени бяха 65 бр. широколистни и иглолистни дървета на: ул. „Скопие“, парк „Източна Румелия“, както и на оформения кът от детска площадка и фитнес на ул. „Димитър Талев“ /срещу бензиностанция „Хаджията Груев“/.

Всяка година фармацевтична компания провежда залесителни кампании в цяла България под мотото: „Растем заедно“. От 2013 година до сега компанията е закупила и засадила 350 бр. дървета.
„Засаждането не е само засаждане, то е и отговорност, всяко новозасадено дърво е едно ново начало, начало на нов живот, за който ще трябва да се грижим. По този начин ние смятаме, че ще създадем една по- екологична среда за живот.“- сподели собственикът на фирмата г-н Христофор Иванов.
„Избрахме район „Южен“, защото той е един от най-големите райони в гр. Пловдив, с много нови детски площадки и предположихме, че нашата инициатива ще облагороди техния вид и облик“ – допълни г-н Иванов.
Кметът на района от своя страна благодари за това, че инициативата се проведе именно в район Южен“ и че той и екипът му имаха възможност да се включат в самото засаждане.