В месеца на животните и хората, които ги обичат, кметът на район “ Южен“ Борислав Инчев призовава всички домоуправители на етажната собственост да информират писмено  колко броя кучета се отглеждат и  от кого и на какъв административен адрес, в съответната етажна собственост.

„По този начин ще бъдат обхванати повече собственици  на домашни любимци, ще бъдат регистрирани в електронния регистър на Община Пловдив и наистина ще бъдем отговорни не само към себе си, а и към всички нас, ще имаме една по – точна информация за действителния брой домашни кучета, отглеждани на  територията на района. По данни от електронния регистър в „Южен“ са регистрирани до момента  1002 кучета“ – сподели Инчев.

„Бъди отговорен  към себе си, към децата ни и към обществото -това е мотото на кръглата маса, организирана в района, която ще се проведе на 14.09.2018 г. в 13.00 часа в заседателната зала на район „Южен“- допълни кметът.  По обширната тема за животните и отговорността на всеки един от нас, свои гледни точки ще представят  Директора на ОП „ЗВК“ Пловдив – Георги Божев, г-жа Яна Янкова – управител на Немския кастрационен център, д-р Шанков  – председател на Пловдивското киноложко дружество, Йорданка Цонева – гл.експерт към дирекция „ЕУО“ в Община Пловдив, както и инж. Е. Първанова – началник отдел „ЕЗОСД“ в район „Южен“.

Предстои и награждаване на поредното куче, спечелило пакет с подаръци по проект, иницииран от Община Пловдив – „Регистрирай куче – спечели награда“, както и свободна дискусия на всички присъстващи.Целта на  кръглата маса е  да се превърне в една дискусия, свързана с проблемите не само на домашните любимци, а и на бездомните кучета и котки. Събитието е открито и всеки, който желае, може да присъства.“