Нова детска площадка на бул. „Александър Стамболийски“ 84 беше открита днес от кмета на „Южен“ Борислав Инчев.  Мястото е с площ от 250 кв. м и в него са разположени комбинирано детско съоръжение, двойна люлка, клатушки, зона за игра на дама, беседка и 10 пейки. Около цялата площадка е монтирана дървена ограда с височина 1 м., а около нея са изградени и пешеходни подходи до входовете, като са монтирани и 3 електрически стълба.

„Това е поредната детска площадка, която откриваме в „Южен“ през тази година, а съвсем скоро предстои откриването на площадката и в кв. „Коматево“. Радвам се, че успяхме изцяло да благоустроим това място и да го превърнем в поредното детско кътче за игра. Надявам се всички дечица, родители, баби и дядовци да го ползват с удоволствие , но и  да го пазят“ – коментира кметът Инчев.

Стойността на цялата площадка е 54 000 лева с ДДС, като парите са от приходите на районната администрация от събраните такси за гаражите. Общата сума на инвестираните средства за изграждане на детски площадки през 2018 год. е 167 000 лева.