Във връзка със световния ден на Земята 22 април кметът на район „Южен“ Борислав Инчев връчи наградите на децата, участващи в ежегодния конкус за рисунка.

Близо 130 деца взеха участие в обявения от район „Южен“ конкурс за детска рисунка по повод Световния ден на Земята, като темата на конкурса тази година беше: “Природата и аз“. Най-активни бяха учениците от ОУ „Стоян Михайловски“, ОУ „Захари Стоянов“, НУ „Св. Климент Охридски“, СУ  „Братя Миладинови“, СУ „К. Величков“ , СУ „Св. К. Кирил Философ“ и ОУ „Райна Княгиня“, като за всички наградени бяха осигурени медали и грамоти .

„Благодаря на всички участници. И тази година отново бях приятно  изненадан от красивите и креативни творби на учениците, като те отново ни показаха, че трябва да ценим ресурсите на планетата Земя и че всичко е преходно във времето, но природните ресурси са тези, без които не може да живеем.“ – сподели кметът на района Инчев.

Малко  по късно експертите от отдел „Екология“ към район „Южен“ присъстваха на организираната изложба от ФУЧ „Изобразително изкуство“ с р-л Камелия Христева и Еко ревю на тема „Да вдъхнем живот на отпадъците“, организирано от клуб „Здраве“ с р-л Павлина Лилова в СУ „Стоян Михайловски“.