„И в пловдивския район „Южен“ вече тече процедура по отдаване на места за платено местодомуване на леки автомобили“ – съобщи кметът Борислав Инчев. На този етап малко над 30 такива паркоместа са предвидени на новоизградения паркинг на ул. „Одеса“, както и на ул. „Радовиш“ до парк „Белите брези“.

„За местата ще може да се кандидатства до 21 декември 2017 г., като вече има подадени заявления от граждани“ –  припомни Инчев.

Подробна информация относно кандидатстването и необходимите документи може да се получи от интернет сайта на районната администрация на „Южен“ http://south.plovdiv.bg/,  както и в стая № 8 в кметството на ул. „Македония“ № 73 А, етаж. 2.

„Припомням, че има гласувана Наредба от Общински съвет – Пловдив, която е редно да изпълним, а и по този начин ще се предостави и възможност на живущите да си гарантират места за паркиране“, коментира Борислав Инчев, като уточни, че в района непрекъснато се заселват нови домакинства и че изграждането и обособяването на места за паркиране е целенасочена политика още от началото на мандата му като районен кмет.