Вече година район „Южен“ участва в благородната  инициатива на организацията Here2Help за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, а всички приходи се даряват за обществени каузи.

„Благодаря на всички, които се включват в кампанията, като по този начин  всички заедно ще допринесем за съхраняването на околната среда, в която живеем, а оказваме подкрепа за благородни инициативи“ – сподели кметът на „Южен“  Борислав Инчев

В момента от Here2Help търсят следващата кауза, която да подкрепят.

Ако имате идея или кауза, която искате да осъществите, те са готови да я припознаят и да помогнат с реализирането й. За целта изпращайте предложения до тях на имейл: here2help.bg@gmail.com или в страницата им във фейсбук. При подбора ще се взимат предвид следните неща: 1) Колко човека ще бъдат облагодетелствани от идеята; 2) С какво ще допринесе тази идея за облагодетелстваните от проекта; 3) Да се вмества в бюджета, който в момента е все още ограничен.

Администрацията на район “Южен” продължава да съдейства за събирането на капачки. Всички, които искат да се включат, могат да го направят като ги предават в кметството на района  на адрес ул. „Македония“ № 73А.