Най-хубавата детска площадка в район „Южен“ официално бе откритаСпециален гост на церемонията днес бе кметът Иван Тотев. Теренът от близо 2 декара край бившия „Камел“ някога е бил двор на подблокова детска градина. След 2002 година е занемарен тотално. След близо 2 месеца непрекъсната работа, обаче, мястото е истински оазис на детските игри.

Инвестицията е за около 100 000 лева, за малчуганите и родителите има беседка, комбинирано съоръжение, пързалка, клатушка. За безопасност и удобство е монтирано осветление. Поставени са 30 пейки, оправени са тротоарните подходи, предстои да се изгради чешмичка, както и поливна система за бъдещите зелени площи – разказа за читателите ни кметът на район „Южен “ Борислав Инчев. Той, обаче, сподели с голямо огорчение и много неприятна случка от неделния ден, когато от оградата на площадката са изкъртени 8 летви и едната вратичка.
Елиминирахме едно сметище, но сега ще трябва да се борим с противообществените прояви, коментира Инчев. Той бе категоричен, че детските площадки продължават да са приоритет на районната администрация. До края на годината трябва да бъде изградена още една на ул. „Лозарска“ 15.